Швейцарія відмовилася відкрити рахунки заможних клієнтів з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія відмовилася відкрити рахунки заможних клієнтів з України

Світ
2271
Українським багатіям не варто хвилюватися – Швейцарія не відкриватиме їхні рахунки судам. А все тому, що автоматичний обмін податковою інформацією зі швейцарськими банками, який набуде сили з 2018 року, не поширюється на нашу країну, а буде доступний тільки для країн ЄС і Австралії.
Причина такого рішення в тому, що в Швейцарії сумніваються, що українська Феміда буде коректно використовувати надану інформацію.
Фінансовий сектор Швейцарії заробив репутацію надійності, конфіденційності та стійкості. Саме тому найбагатші і найвпливовіші світу цього воліють зберігати свої статки саме в цій країні, нерідко – в обхід податкових законів.
Однак останніми роками все поступово змінюється – основними принципами міжнародного бізнесу стають відкритість і прозорість. У зв’язку із цим Швейцарія змушена відповідати стандартам Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), яка покликана боротися з ухиленням від сплати податків.
У разі невиконання всіх необхідних вимог Швейцарія ризикує потрапити в «сірі» або навіть «чорні» списки ОЕСР.
Серед основних вимог: ухвалення законодавчих норм і директив, підписання двосторонніх угод про автоматичний обмін інформацією з іншими країнами.
Швейцарія вже схвалила подібні договори з Ісландією, Норвегією, Гернсі, Джерсі, островом Мен, Японією, Канадою та Південною Кореєю. На думку швейцарської влади, ці країни дотримуються конфіденційності персональної інформації, що передається.
В цілому Швейцарія дуже вибіркова щодо країн, з якими вона обмінюється податковою інформацією.
Після того як швейцарські банки оштрафували на величезну суму за сприяння громадянам США в ухиленні від сплати податків, влада конфедерації всерйоз взялася за розробку порядку обміну податковою інформацією зі Сполученими Штатами.
Що стосується України, то вона поки що не відповідає основним вимогам Швейцарії: в нашій країні недостатньо розвинене валютне законодавство і судова система.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас