"Укртрансгаз" витратить 190 мільйонів на оновлення автопарку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртрансгаз" витратить 190 мільйонів на оновлення автопарку

Казна та Політика
548
Оператор газотранспортної системи ПАТ “Укртрансгаз” до кінця поточного року планує оновити парк автотранспортної техніки підприємства на загальну суму 190 мільйонів гривень.
Про це повідомляє прес-служба “Укртрансгазу”.
Як зазначається, згідно з планом заплановано придбати 215 одиниць транспорту.
“Гостра необхідність проведення таких дій пояснюється незадовільним станом автотранспорту (вантажні та спеціальні автомобілі), який використовується експлуатаційними службами зайнятими в ремонті магістральних трубопроводів і газорозподільних станцій”, – йдеться в повідомленні.
Фахівці “Укртрансгазу” вважають, що при покупці хоча б 80-100 одиниць такої техніки річна економія на проведення ремонтів може скласти близько 4 млн грн і 5-10 млн грн на паливо.
На сьогоднішній день парк вантажних і спеціальних автомобілів ПАТ “Укртрансгаз” налічує 2328 одиниць, середній вік яких становить 22 роки.
“Укртрансгазом” на 2016 рік передбачено виділення 28 млн грн на ремонт техніки сторонніми підрядниками і ще 28 млн. власними силами. Крім цього існує необхідність проведення технічного обслуговування – 8 млн. грн (сторонній поспіль) і 4 млн грн на матеріали і запчастини для обслуговування власними силами.
В результаті річні витрати на експлуатацію парку таких автомобілів становлять кілька десятків мільйонів гривень, з огляду на паливо (22,6 млн грн на 2015 рік).
Також “Укртрансгаз” планує купити легкові автомобілі, які відповідають екологічним стандартам Євро 5/6, з низькою витратою палива, великими міжсервісними інтервалами (15 тис. км і більше) і не потребуватимуть витрат на ремонт, принаймні близько 5-7 років експлуатації.
Процедури закупівлі будуть здійснюватися через систему ProZorro.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас