Зростання витрат на подорожі у світі сповільниться до 3,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання витрат на подорожі у світі сповільниться до 3,1%

Світ
153
Всесвітня рада з подорожей і туризму (WTTC) погіршила прогноз зростання світових витрат на подорожі в 2016 році до 3,1% з березневих 3,3% у зв’язку з ослабленням економічного зростання і загрозою терактів.
Разом з тим, як зазначається в огляді ради, темпи підйому витрат випереджатимуть зростання світового ВВП, що оцінюється в 2,3%.
За словами голови організації Девіда Скаусілла, макроекономічні проблеми сильніше впливають на туризм, ніж теракти. “Мандрівники не дозволять відлякати себе ізольованими терактами”, – говорить він. А якщо туристів турбує безпека в якійсь конкретній країні, вони можуть вибрати інший напрям, наводить його слова AP.
Зазвичай у разі терактів, спрямованих проти туристів, потрібно близько двох років на відновлення попиту на такому напрямку. Якщо ж атака носила загальний характер, інтерес до регіону повертається швидше.
WTTC очікує збільшення туристичних витрат (зовнішній і внутрішній туризм) в Росії на 0,4% в 2016 році з 4 млрд 319,8 млн рублів (5,7% ВВП) у 2015 році. Середньорічне зростання в найближче десятиліття, як очікується, складе 3,3%. За витратами на подорожі та туризм в абсолютному вираженні РФ займає 17-е місце у світі, у співвідношенні з ВВП – 150-е.
Серед регіонів світу найбільше підвищення туристичних витрат (+5,9%) в цьому році продемонструє Південна Азія, завдяки Індії, прогнозує Всесвітня рада з подорожей і туризму. У Південно-Східній Азії очікується підйом на 4%, в Китаї – на 6,3%.
Слабкий результат, ймовірно, покаже Латинська Америка – імовірно, витрати знизяться на 0,9% через рецесію в Бразилії і економічні проблеми в інших країнах регіону.
У Північній Америці зростання буде збігатися з загальносвітовим (+3,1%). В Європі прогнозується підйом на 2,2%, однак у Великобританії, яка в червні вирішила відмовитися від членства в ЄС, витрати, ймовірно, збільшаться на 3,6%, оскільки іноземні туристи не забаряться скористатися ослабленням фунта.
За даними WTTC, в 2015 році внесок подорожей і туризму в світовий ВВП зріс шостий рік поспіль, склавши 9,8% ($7,2 трлн). В даний час в цій галузі зайняті 284 млн осіб, або понад 9% всіх трудящих планети.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас