Названо попередні економічні збитки від землетрусу в Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо попередні економічні збитки від землетрусу в Італії

Світ
527
Економічні збитки від землетрусу, що стався 24 серпня в центральній частині Італії, за попередніми оцінками, вже перевищують $1 млрд, страхові – $500 млн, підрахували експерти KAC.. Підсумкові показники, швидше за все, будуть вищими.
Як повідомляє агентство Bloomberg, збитки перестрахувальної галузі можуть виявитися більшими, ніж після землетрусу 2009 року в Італії, коли Generali втратила 100 млн євро, Axa – 41 млн євро, Hannover Re – 11,2 млн євро, Munich Re – 23 млн євро.
Разом з тим низьке проникнення послуг страхування майна в центральній Італії може зменшити втрати страховиків. За даними Generali, в цьому регіоні застраховано лише 20% домогосподарств.
Землетрус магнітудою 6,2 стався в центральній Італії в ніч на середу. Найсильніші підземні поштовхи відчули жителі областей Лаціо, Марке і Умбрія. Найбільше в результаті землетрусу постраждали населені пункти Аматріче, визнаний минулого року одним з найкрасивіших міст Італії, Аккумолі, Поста і Аркуата-дель-Тронто.
Кількість жертв наближається до 250, тривають рятувальні роботи. На місці події працюють команди рятувальників спільно з військовослужбовцями, співробітниками поліції і волонтерами регіонального відділення “Червоного хреста”.
“Червоний хрест” і служби екстреного реагування звернулися до жителів регіону з проханням відключити паролі мереж Wi-Fi, щоб полегшити координацію роботи рятувальників і волонтерів, пише The Wired.
Мистецтвознавці й історики побоюються серйозного пошкодження шедеврів італійської архітектури, живопису, скульптури. Міністерство культури Італії повідомило, що визнає порятунок житя і допомогу знедоленим беззаперечним пріоритетом на цю мить, однак у четвер буде проведено екстрене засідання керівників відомства з метою оцінки культурних збитків.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас