У Блоці Порошенка пропонують обмежити депутатам виїзд за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Блоці Порошенка пропонують обмежити депутатам виїзд за кордон

Казна та Політика
869
Народні депутати фракції «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко, Дмитро Лубінець та Ірина Суслова підготували та внесли на розгляд Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку виїзду з України народних депутатів України» (реєстраційний номер 5038).
Про це повідомляє прес-служба БПП.
Автори законопроекту пропонують обмежити право народного депутата виїзду за кордон у разі надходження до парламенту подання Генеральної прокуратури про зняття депутатської недоторканності.
«Ми добре пам’ятаємо історії Клюєва і Онищенка, які є яскравими прикладами проблеми втечі нардепів-корупціонерів за кордон. Ми розуміємо, що Конституцію змінювати довго і мало реально, тому «Антипопулісти» (депутатське об’єднання) запропонували варіант, як бути з цим питанням. Він полягає в тому, що якщо є подання Генпрокуратури про зняття недоторканності з народного депутата, то законом обмежується право його виїзду за межі України, при чому інші права не обмежуються», – заявив Денисенко інтернет-виданню Depo.ua.
Народний депутат очікує, що ухвалення законопроекту супроводжуватиметься спротивом частини парламентарів. «До останнього часу багато депутатів виступало за вирішення цієї проблеми. Але спротив нашій ініціативі, безумовно, буде. Її називатимуть антиконституційною, такою, що обмежує права, хоча вона насправді нічого не порушує. Насправді саме цього вимагає від нас суспільство і Революція гідності, що відбулась», – зазначив Денисенко.
За матеріалами:
depo.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас