В адміністрації Обами сказали, якою бачать Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В адміністрації Обами сказали, якою бачать Україну

Казна та Політика
1925
В Україні має бути верховенство права і відповідальність влади.
Про це “Голосу Америки” сказали американські чиновники, які займаються українськими питаннями в адміністрації Барака Обами.
“Я б хотів бачити Україну за 5 років процвітаючою, демократичною і з великим військовим потенціалом і можливістю захистити себе. Країною, яка самостійно може вибирати напрямок розвитку – або євроінтеграційний вектор, або будь-який інший, який громадяни України вважатимуть за потрібне. А це означає проведення складних реформ сьогодні “, – сказав заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер. За його словами, складних рішень вимагає, зокрема, економічна сфера.
“Тут і тарифи на електроенергію, і зміни в банківському секторі. А також – реформа в оборонній сфері. Важкі рішення слід ухвалити для оптимізації структури Генерального штабу”, – зазначив американський чиновник.
Складність реформ, пояснив він, полягає, по-перше, в скрутному фінансовому становищі, по-друге – народ повинен звикнути до нових правил, які впроваджують.
“Чесно маю вам сказати, що все це зводиться до одного істотного “але”, і це – верховенство права. Якщо у вас не буде працювати закон, то всі ці зусилля з реформами просто не матимуть сенсу”, – пояснив Карпентер.
“Україна зараз переживає складний політичний період. Можна відчути, що вона розділилася, дехто вже забуває про мрії революції”, – сказала постійний представник США в ООН Саманта Пауер.
“Я тільки закликаю український народ чітко зосередитися на завданнях і ідеях, за які вони стояли на Майдані. І щоб українська влада була відповідальною перед українським народом, щоб українські лідери робили те, заради чого в країні відбулася революція”, – додала американський чиновник.
“Я думаю, що абсолютно можливо Україні через 25 років стати повністю європейською країною. Можливо, не в складі Європейського союзу, проте, близькою до цього. Країною, яка певною мірою успішна, суверенна, вільна. З Кримом або без – я не знаю . Однак український народ зможе бачити майбутнє для себе “, – зазначив координатор Держдепартаменту США з питань санкцій Деніел Фрід.
Він попередив, що це майбутнє не буде ідеальним, але буде набагато кращим, ніж сьогодні.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас