НАБУ розслідує купівлю лісу Аваковим за часів його губернаторства - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ розслідує купівлю лісу Аваковим за часів його губернаторства - ЗМІ

Кримінал
673
Національне антикорупційне бюро підозрює колишнє керівництво Дергачівської райдержадміністрації в незаконному відчуженні земельної ділянки площею 18,15 га на користь АТ “Інвестор”.
Про це йдеться в постанові Солом’янського районного суду Києва.
В наприкінці грудня 2005 року РДА та “Інвестор” уклали договір купівлі-продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення на території Черкасько-Лозівської сільської ради Дергачівського району Харківської області.
НАБУ розслідує купівлю лісу Аваковим за часів його губернаторства - ЗМІ
Ця земля з 2001 року була в оренді у “Інвестора” – на ній розташовувався оздоровчий табір “Лісова стежка”. У 2006 році “Інвестор” перепродав ділянку своєму дочірньому підприємству “Інвестор Еліт Буд”.
З матеріалів суду відомо, що на початку липня НАБУ зареєструвало кримінальне провадження про незаконний продаж цієї землі. У своєму клопотанні детектив вказав, що за нормами Земельного кодексу та постанови уряду перед продажем ділянки повинен бути розроблений і затверджений проект землеустрою для відведення.
Але Дергачівська РДА таких рішень не ухвалювала, а відразу ж розпорядженням “Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення АТ “Інвестор” вирішила здійснити продаж земельної ділянки.
Крім того, частина ділянки площею 7,74 га знаходиться в межах с. Лісове і розпоряджатися нею мала право тільки сільрада. Інша частина ділянки площею 7,1 га відноситься до земель лісового фонду. І її розмір перевищив допустимий розмір (до 5 га) для передачі таких ділянок в приватну власність.
НАБУ звернулося до суду за дозволом про доступ до документів, які зберігаються в Дергачівській РДА та стосуються відносин з АТ “Івестор”. Суд це клопотання задовольнив.
42% акцій харківського АТ “Інвестор” належать дружині нинішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Інні Аваковій, яка є головою наглядової ради підприємства. Ще 1,69% акцій належить синові міністра Олександру Авакову.
Також майже 10% акцій володіє народний депутат Ігор Котвицький, який фігурує в кримінальному провадженні НАБУ про незаконне виведення з України 40 млн доларів.
У 2011 році прокуратура в суді змогла довести, що Дергачівська РДА перевищила повноваження при продажу 18,15 АТ “Інвестор”. Але після зміни влади “Інвестор Еліт Буд” зумів відсудити ці рекреаційні землі.
За даними “Слідство.Інфо”, в 2015 році ця земля була перепродана ТОВ “Лісова поляна”. Її основний бенефіціар – Інна Авакова.
У 2005-2010 роках Арсен Аваков очолював Харківську обласну державну адміністрацію.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас