Обсяг угод M&A в енергосекторі Європи зріс на 44% в II кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг угод M&A в енергосекторі Європи зріс на 44% в II кварталі

Фондовий ринок
87
Обсяг угод злиття і поглинання (M&A) в енергетичному та комунальному секторі Європи у другому кварталі 2016 року збільшився на 44% порівняно з тим же періодом 2015 року – до $8,1 млрд, йдеться в доповіді, підготовленій EY.
Серед головних тенденцій, виявлених експертами EY, – інтерес до європейських комунальних компаній серед азіатських покупців, активізація інтегрованими нафтокомпаніями інвестицій у downstream-активи (переробка і збут), а також привабливість активів в сфері поновлюваних джерел енергії.
У минулому кварталі було укладено 24 угоди M&A за участю європейських компаній у сегменті відновлюваної енергетики, загальний обсяг таких операцій склав $4 млрд.
Експерти EY відзначають відмінності в регулятивних підходах до сектору чистої енергетики серед європейських країн: якщо Франція і Італія ставлять нові цілі для цього сегменту і зберігають фінансування, то Німеччина і Великобританія відходять від його підтримки.
На вітроенергетику припало 83% всіх угод M&A в сфері поновлюваних джерел енергії в минулому кварталі. Найбільшою стала угода купівлі китайською компанією China Three Gorges Corporation (CTG) 80%-ної частки в німецькій WindMW GmbH у Blackstone Energy Partners за $1,8 млрд.
Інвестори зберігатимуть високий інтерес до компаній сфери чистої енергетики, які мають угоди з державами про постачання електроенергії, оскільки такі домовленості забезпечують продавцям стабільні і довгострокові доходи, прогнозують експерти EY.
При цьому деякі інвестори, можливо, будуть переміщати капітал з країн, що відкликають підтримку сектора поновлюваних джерел енергії у держави, що підтримують цю сферу, вважають в EY.
Рішення про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit), ймовірно, буде негативно позначатися на активності в сфері M&A в цій країні доти, доки її енергетична політика і позиція на енергоринку ЄС не стане більш зрозумілою, йдеться в доповіді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас