Microsoft розповіла подробиці про голографічний процесор в основі HoloLens — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft розповіла подробиці про голографічний процесор в основі HoloLens

Технології&Авто
391
Microsoft HoloLens – перший в світі самостійний голографічний комп’ютер, що дає користувачам можливість взаємодіяти з віртуальними голограмами в реальному оточенні. Ключовий компонент пристрою – голографічний процесор (Holographic Processing Unit, HPU) – спеціально розроблений чіп, що дозволяє окулярам об’єднувати дані з різних сенсорів і передавати їх в зручному вигляді для подальшої обробки процесора Atom. Також чіп займається обробкою даних про жести і рухи користувача.
На конференції Hot Chips корпорація Microsoft, нарешті, поділилася деталями про цей кристал. HPU – розроблений в Microsoft цифровий сигнальний процесор (DSP) з 24 ядрами Tensilica DSP, здатними обробляти до трильйона інструкцій на секунду, 8 Мбайт SRAM і 1 Гбайт оперативної пам’яті DDR3. Розмір чіпа в упаковці BGA становить всього 12 × 12 мм. За словами Microsoft, він дозволяє в 200 разів збільшити енергоефективність обчислень у порівнянні з розрахунками на звичайному CPU.
HPU використовує розширення Tensilica, додають в DSP десять особливих інструкцій, необхідних для прискорення специфічних операцій при роботі HoloLens. Чіп надає вже значнрю мірою оброблені дані процесору Intel Atom x86 Cherry Trail і операційній системі Windows 10, принципово зменшуючи обсяг роботи CPU.
Окуляри HoloLens зараз продаються дослідникам, розробникам і комерційним компаніям за значну суму $3000. Коли на ринку з’явиться споживча версія пристрою – не ясно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас