У Фонді соцстрахування назвали головні ризики неофіційного працевлаштування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фонді соцстрахування назвали головні ризики неофіційного працевлаштування

Особисті фінанси
1242
Неофіційні трудові відносини між роботодавцем і найманим працівником – біда для наших людей, яка позбавляє їх соціального захисту в разі виробничих травм або професійних захворювань.
Заступник начальника управління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Запорізькій області Кузнєцова Ірина Валеріївна заявила, що коли зарплата виплачується в конверті, працівник повинен розуміти, які ризики для нього це становить.
“Якщо громадяни працюють нелегально, то в разі настання нещасного випадку на виробництві або встановлення профзахворювання, вони не будуть отримувати страхові виплати від Фонду. Наприклад, тільки в Запорізькій області за півроку 2016 нараховано 120 млн грн на виплати постраждалим. Це ще одне підтвердження того, що соціальний захист це не міф, а робота Фонду вже 16 років показує свою ефективність, – зазначила чиновник.
З її слів, держава володіє достатньою правовою базою для захисту такої категорії громадян, як інваліди праці. Але Закони України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, “Про реабілітацію інвалідів”, працюватимуть тільки в тому разі, якщо кожен працівник належним чином оформить свої трудові відносини з роботодавцем. Тоді і система Фонду зможе забезпечити захист людей, які в процесі трудової діяльності можуть отримати травми або професійні захворювання.
“Ми стаємо свого роду опорою в подальшому житті постраждалих, Фонд надає відчутну допомогу працівникам, які втратили працездатність під час виконання своїх трудових обов’язків”, – додала Кузнєцова
Для підтвердження ефективності системи соціального захисту співробітники Фонду Запорізької області повідомили, що за період функціонування державного страхування від нещасних випадків і профзахворювань на медичну, професійну та соціальну реабілітацію потерпілих відділеннями Фонду в містах та районах Запорізької області витрачено близько 41 млн грн. А з урахуванням витрат, які здійснюються Фондом на центральному рівні – більш ніж 75 млн грн. Загальні витрати сягли 1,5 млрд грн.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас