Організатори гоночної серії для роботів Roborace показали тестову машину DeeBot в дії (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Організатори гоночної серії для роботів Roborace показали тестову машину DeeBot в дії (відео)

Технології&Авто
696
Організатори чемпіонату гоночної серії для керованих штучним інтелектом автомобілів Roborace провели випробування тренувальної машини. Вона отримала назву DevBot (Development Bot – «робот розвитку»). За її допомогою учасники зможуть зрозуміти, як саме працює керуюча електроніка Roborace.
Тести в закритому режимі пройшли на трасі у Сільверстоуні, під час них організатори зняли короткий відеоанонс. У ролику показано, як гонщик в комбінезоні виходить з кабіни DevBot, і робот самостійно починає рух треком.
На відміну від гоночного прототипу, показаного раніше, автомобіль розвитку виглядає як справжня гоночна машина – зовні вона нагадує спортпрототип «24 годин Ле-Мана». У машині встановлена та сама керуюча електроніка, що і в прототипі, показаному раніше.
Публічна прем’єра DevBot відбудеться 24 серпня на трасі в Донингтоні, під час передсезонних тестів Формули-Е. У сезоні 2016/17 заїзди Roborace будуть проходити як гонки підтримки цієї серії.
Нагадаємо, що серію Roborace анонсували в листопаді минулого року. Дизайн машини підготував Даніель Симон, який намалював футуристичні автомобілі для фільмів «Трон: Спадщина» і «Облівіон». Серія Roborace повинна стати першим гоночним чемпіонатом для безпілотних болідів, який проходить за підтримки серії, що має ліцензію Міжнародної автомобільної федерації (FIA).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас