Олімпійські медалі в Токіо зроблять із переробленої електроніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпійські медалі в Токіо зроблять із переробленої електроніки

Світ
401
Організатори Літніх Олімпійських ігор 2020 року, які пройдуть у Токіо, збираються виробляти золоті, срібні та бронзові медалі з металів, виявлених у викинутих смартфонах та іншій електроніці.
Як повідомляє бізнес-журнал Nikkei Asian Review, організатори спортивного заходу і представники влади почали обговорювати цей план ще в червні. Так вони сподіваються нагадати людям про проблему так званих електронних відходів. Однак при цьому Японії доведеться почати використовувати більш досконалі системи для збору викинутої електроніки.
Японія не дуже багата на природні ресурси, проте цих самих електронних відходів в країні дуже багато. Згідно з даними Nikkei, викинутих в електроприладах, які можна знайти в Японії, міститься 16 і 22 % світового запасу золота і срібла відповідно. Такої кількості дорогоцінних металів має бути цілком достатньо для виробництва медалей. Медалі, видані переможцям Олімпійських ігор 2012 року, були зроблені з 9,6 кг золота, 1210 кг срібла і 700 кг міді. У 2014 році в Японії з електронних відходів було видобуто 143 кг золота, 1566 кг срібла і 1112 т міді.
Електронні відходи перетворилися на досить велику екологічну проблему. ООН називає їх «одним з найбільш швидко зростаючих потоків відходів у світі», причому це стосується як розвинених країн, так і тих, що розвиваються. Згідно зі звітом ініціативи ООН під назвою Step, опублікованим в 2013 році, до 2017 році глобальний обсяг електронних відходів зросте на 33 %, що може призвести до забруднення ґрунту та води такими токсичними матеріалами, як свинець, ртуть і кадмій.
Згідно Nikkei, щорічно Японія виробляє 650 тисяч тонн електронних відходів, проте збирають з них менше 100 тисяч тонн, причому більша їх частина використовується при виробництві нової електроніки. В цьому плані хоча б на невеликий термін все може сильно змінитися завдяки наступним Олімпійським іграм.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас