Екс-голова державного зернового оператора вийшов на свободу під заставу 5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова державного зернового оператора вийшов на свободу під заставу 5 млн грн

Кримінал
251
Колишній в.о. голови правління “Державна продовольчо-зернова корпорація України” (ДПЗКУ) Валерій Томіленко повідомив про внесення 5 млн грн застави.
“Нелегка це справа – боротися з корупцією в ДПЗКУ … Не рвався, але тепер доведеться поділитися із зерновою і не тільки спільнотою про ситуацію. Та й заставу внесено сьогодні в повному обсязі. Далі буде”, – написав Томіленко в коментарі до посту на Facebook-сторінці президента асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ) Олександра Ліссітси.
Він також додав, що під час перебування на посаді в ДПЗКУ шукав таку структуру, як Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).
“Шукав таку структуру, як НАБУ, коли був на посаді, і вірю, що коли разом з ними і судами пройдемо шлях до кінця у цій справі, то також сумлінно будуть розслідувані і повернуті кошти за тими справами, виявленими перевірками за час моєї каденції і триває колегами в ДПЗКУ, які чесно роблять свою справу сьогодні “, – додав Томіленко.
У понеділок, 22 серпня, Апеляційний суд Києва взяв Томіленка під варту на 60 днів з правом внесення застави в розмірі 5 млн грн.
Томіленко підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
26 липня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали Томіленка і голову правління Рокитнянського комбінату хлібопродуктів. Затримані підозрювалися в організації корупційної схеми, яка призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн гривень.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас