У Німеччині закликають населення робити запаси на випадок війни, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині закликають населення робити запаси на випадок війни, - ЗМІ

Світ
1547
Населенню Німеччини вперше з моменту закінчення холодної війни порадять створювати власні запаси на десять днів для того, щоб в разі великої катастрофи або збройного нападу воно тимчасово могло забезпечити себе найнеобхіднішим.
Це одне з положень нової концепції цивільної оборони.
Як випливає з документа, що потрапив в розпорядження видання, в разі виникнення надзвичайної ситуації населення повинно бути в змозі саме забезпечити себе найнеобхіднішим, поки не почнуть діяти вжіті урядом заходи щодо достатнього забезпечення громадян продовольством, водою, енергією та готівкою. Тому жителям країни пропонується, зокрема, тримати запаси питної води на п’ять днів з розрахунку два літри на день на людину.
Як зазначає Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, нова концепція громадянської оборони – це перший подібний документ, розроблений міністерством внутрішніх справ ФРН з моменту закінчення холодної війни 1989 року. У концепції наголошується, що “напад на територію Німеччини, який вимагатиме конвенціональних заходів оборони, здається малоймовірним”. Проте необхідно в достатній мірі підготуватися до подібного “смертельно небезпечного розвитку, який не можна остаточно виключити”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас