Німці збираються інвестувати в Хмельницький сміттєвий полігон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці збираються інвестувати в Хмельницький сміттєвий полігон

Світ
641
Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин провів робочу зустріч з представником ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство« Альтернативні енергосистеми і технології захисту навколишнього природного середовища »Йорком Майсснер, – повідомляє прес-служба Хмельницької міськради.
Темою обговорення стало розгляд інвестиційної пропозиції по утилізації звалищного газу. Представники інвесторів і влада домовилася про те, що після вивчення документації будуть проведені аналізи звалищного газу з Хмельницького сміттєвого полігону, після цього можна буде говорити про необхідну суму грошових вкладень для його утилізації. Керівництво міста пропозицію потенційних інвесторів зацікавило.
Варто відзначити, що компанія вже має успішний досвід в реалізації подібного проекту в сусідній Вінниці. До 2012 року на території Вінницької полігону було встановлено 12 свердловин, стаціонарний факел і газовий компресор з газоаналізатором.
До грудня 2014 року в високотемпературному факелі було спалено 3 млн. М3 метану. А в грудні систему доповнили когенераційною установкою для виробництва теплової та електричної енергії. Всі ці нововведення привели до значного зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Також припинилися пожежі на звалищі, і істотно знизилася загазованість повітря в навколишніх населених пунктах. Зараз інвестиції в проект по переобладнанню звалища в Вінниці складають понад півтора мільйона євро.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас