Суд підтвердив законність 48% прибутковості за депозитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив законність 48% прибутковості за депозитом

Кредит&Депозит
1767
Суд повторно визнав незаконною сплату Родовід Банком 48% за депозитом “УкрГазЕнерго”.
Генеральна прокуратура вступила в справу за позовом ПАТ «Родовід Банк» (частка держвласності – 99,99%) про визнання недійсною додаткової угоди за договором строкового банківського вкладу в національній валюті.
Вищий господарський суд України 17 серпня задовольнив касаційну скаргу і скасував незаконну постанову суду апеляційної інстанції, залишивши в силі рішення суду про визнання зазначеної угоди недійсною.
Зазначеною угодою всупереч вимогам законодавства було значно збільшено розмір відсоткової ставки на вклад – до 48%, що не відповідало встановленим в банку відсоткових ставок. Внаслідок цього в інтересах “УкрГазЕнерго” було виплачено зайвих 283 млн грн.
“Суди позов задовільнили повністю та визнали недійсною зазначену угоду”, – повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Однак, не залишаючи спроб заволодіти грошовими коштами держбанку, компанія звернулася до суду із заявою про перегляд судових рішень про задоволення позову у зв’язку з нововиявленими обставинами, яке суд апеляційної інстанції задовільнив, судові рішення у цій справі скасував та відмовив у задовільненні позову. ГПУ подавала касаційну скаргу саме на цю постанову апеляційного господарського суду.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас