Криптовалюта по-англійському: Центробанк досліджує Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалюта по-англійському: Центробанк досліджує Bitcoin

Фінтех і Картки
359
Банк Англії анонсував економічне дослідження власної цифрової валюти «Britcoin». В межах дослідження будуть вивчені технологічний, економічний і нормативний аспекти нової цифрової валюти.
Бен Бродбент, заступник керуючого Банку Англії в сфері грошово-кредитної політики, запропонував використання технології розподілених реєстрів для відкриття кріптовалютних рахунків в Центробанку. У своєму виступі в Лондонській школі економіки Бродбент уточнив, що рахунки з електронними грошима можуть використовуватися виключно для транзакцій в сфері роздрібної торгівлі або для отримання відсотків за розміщеними коштами.
Однак він попередив, що така ініціатива буде мати серйозні наслідки для комерційного сектора. З одного боку, це зробить банки більш безпечними. З іншого – банкам без депозитів буде набагато складніше видавати кредити. До того ж банки стануть більш залежними від оптових ринків.
Нещодавнє дослідження колег Бродбента, Джона Баррдіра і Майкла Камхофа, показує, що запуск цифрової валюти Центробанку матиме низку переваг, зокрема – простимулює зростання ВВП як мінімум на 3%.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас