Ситник: справа Онищенка розкривається "скаженими темпами" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситник: справа Онищенка розкривається "скаженими темпами"

Кримінал
766
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник стверджує, що в розслідуванні справи депутата від “Волі народу” Олександра Онищенка є значний прогрес.
Про це він сказав в інтерв’ю “Українській правді”.
“Так, справа розкривається шаленими темпами, 20 підозрюваних вже є”, – сказав він.
Ситник додав, що бачить можливість повернення в цій справі до державного бюджету значної суми вкрадених грошей.
“Тільки за однією справою Онищенко ми не вираховували суму, але там дуже багато і банківських рахунків, і рухомого, і нерухомого майна. Там теж буде велика сума”, – сказав він.
За словами Ситника, справа складна, але схема вся розкрита, зараз триває передача матеріалів до Інтерполу. Також він додав, що важливою є реакція британських правоохоронців – як відомо, зараз Онищенко перебуває в Лондоні.
“Я сподіваюся, що Велика Британія, яка зробила важливий внесок у створення НАБУ, все ж таки ухвалить рішення на користь екстрадиції (Онищенка). Я не виключаю, що він може залишити Велику Британію і перебувати на іншій території. Це все питання міжнародного розшуку”, – додав він.
За його словами, НАБУ постарається якомога швидше передати матеріали справи до суду, частина з них вже там. Також він запевнив, що газові схеми Онищенка вже не працюють.
Онищенко і його соратники звинувачуються в розкраданні коштів державної компанії “Укргазвидобування” у великих розмірах.
5 липня Рада позбавила Онищенка недоторканності і дозволила його заарештувати. За кілька днів до цього він втік з України і зараз переховується.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас