Uber виводить таксі-безпілотники на дороги США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber виводить таксі-безпілотники на дороги США

Технології&Авто
1335
Багато хто очікував, що революцію в сфері безпілотних автомобілів почне Google, але почати її вирішив Uber. Поточного місяця 100 безпілотників Uber почнуть приймати пасажирів у Піттсбурзі (США).
За словами глави компанії Тревіса Каланіка, безпілотні авто будуть доступні для замовлення наряду з традиційними автомобілями. При цьому поїздка на безпілотнику буде безкоштовною. Під час поїздки в ньому перебуватиме оператор, який зможе прийняти управління у разі потреби. У багажнику розміститься комп’ютер, який фіксуватиме дані про поїздку.
Для впровадження технологій автономного пересування Uber заручилася підтримкою компанії Volvo. Саме її кросовери XC90 будуть колесити вулицями Піттсбурга. Партнери планують вкласти в розвиток технології $300 мільйонів.
За словами глави Volvo Хакана Самуэльссона, ця співпраця дозволить компанії опинитися “в серці технологічної революції в автоіндустрії“. Каланік вважає, що безпілотні автомобілі можуть істотно скоротити кількість жертв автомобільних аварій, але Uber не зможе розвивати технологію поодинці, тому співпраця з Volvo “така важлива“ для компанії.
Зазначимо, що наступного року в Лондоні концерн Volvo почне випробування своїх напівавтономних автомобілів. В рамках проекту Drive Me сто сімей отримають можливість скористатися самокерованим транспортом для руху в столиці Великобританії.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас