Apple проти банків: чи отримають банки доступ до NFC-технології Apple? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple проти банків: чи отримають банки доступ до NFC-технології Apple?

Фінтех і Картки
505
У відповідь на звернення п’яти австралійських банків (Банк Співдружності Австралії, Національний банк Австралії, Westpac, Adelaide Bank і Bendigo) щодо отримання дозволу на проведення переговорів з компанією Apple про доступ до розробленої нею NFC-технології, в Австралійській комісії із захисту конкуренції і прав споживачів (Australian Competition and Consumer Association, ACCC) заявили, що їм необхідно більше часу для розгляду звернень обох сторін конфлікту.
Справа в тому, що австралійські банки хочуть пропонувати власні послуги на базі мобільних гаманців, і хочуть використати для цього мобільні телефони Apple. А поки їм залишається два варіанти: обходити обмеження шляхом розміщення на задній кришці телефонів спеціальної наклейки для здійснення платежів «в один дотик» або приєднатися до Apple Pay і ділити весь дохід з компанією.
Банки Австралії звернулися в комісію за тимчасовим дозволом на проведення переговорів з Apple і бойкотування платіжного сервісу Apple Pay.
Apple, у свою чергу, звинувачує банки у змові для усунення конкуренції на локальному ринку платежів.
У підсумку, Австралійська комісія із захисту конкуренції і прав споживачів не дала банкам тимчасового дозволу через «складність питання й обмежений час на його розгляд» і взяла більше часу для розгляду питання.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас