Ринок Фінтех переживає інвестиційне затишшя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок Фінтех переживає інвестиційне затишшя

Фінтех і Картки
151
Після інвестиційного вибуху в минулому році на ринку Фінтех спостерігається затишшя, згідно з недавнім звітом KPMG і CB Insights.
Згідно з оцінками експертів цих двох фірм, венчурні Фінтех-компанії отримали близько 2,5 млрд доларів і уклали 195 угод. А це вдвічі менше, ніж в минулому році. Однак загальний обсяг інвестицій, включаючи приватних інвесторів, інвестиційні компанії, взаємні фонди та хедж-фонди, досяг 9,4 млрд доларів, а кількість угод – 374. На китайську компанію Ant Financial довелося 4,5 млрд доларів з усієї суми.
У другому кварталі на Північну Америку припало більше половини інвестицій в венчурні Фінтех-компанії, хоча активність угод і впала до мінімуму 1997 року. В Європі було укладено 43 угоди на 369 млн доларів. Тут Німеччина випередила Великобританію, яка досі бореться з наслідками Брексіта. В Азії обсяг угод в секторі Фінтех досяг 772 млн доларів, що менше ніж у минулому кварталі через малу кількість великих угод.
Експерти підкреслюють, що альтернативне кредитування переживає нелегкі часи, хоча технологія розподільних реєстрів все ще залишається цікавою для інвесторів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас