Ринок житла Великобританії зазнає довгострокового тиску через Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок житла Великобританії зазнає довгострокового тиску через Brexit

Нерухомість
213
Рішення Великобританії вийти зі складу Європейського союзу (Brexit) може мати довгостроковий негативний вплив на ринок житла країни, проте навряд чи призведе до зниження її суверенного рейтингу, йдеться в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Fitch.
“Невизначеність щодо моделі і термінів Brexit відіб’ється на рівні довіри при покупці і зніманні житла, – наголошується в звіті. – Стійкість економіки Великобританії в довгостроковій перспективі стане ключовим фактором для показника незайнятих площ і продовження довгострокових орендних угод”.
Аналітики Fitch відзначають, що попередні дані вказують на небажання продавців нерухомості знижувати ціни, однак найбільш важливим моментом стане здатність і бажання банків рефінансувати вже видані кредити і умови, які вони запропонують для рефінансування.
Раніше повідомлялося, що середня орендна плата за житло в Лондоні в липні знизилася в річному вираженні вперше з листопада 2010 року – до 1280 фунтів з 1287 фунтів в липні 2015 року.
Згідно з даними ріелторського порталу Rightmove, ціни на житло за чотири тижні, що завершилися 6 серпня, знизилися на 1,2% в порівнянні з попереднім чотиритижневий період. Падіння продажів житла минулого місяця було найзначнішим з 2008 року.
Тим часом британські банки HSBC, Santander UK і Barclays оголосили про зниження процентних ставок по іпотеці слідом за зниженням базової ставки Банку Англії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас