У ФГВФО скаржаться на поганий продаж майна банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ФГВФО скаржаться на поганий продаж майна банків

Казна та Політика
500
Надходження Фонду гарантування від неплатоспроможних банків з початку року склали 3,6 млрд грн при плані на рік в 7,5 млрд грн, – заявив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Костянтин Ворушилін. “У цьому році Фонд отримав від неплатоспроможних банків близько 3,6 млрд грн, в тому числі 2,3 млрд грн – від погашення кредитів, 1,3 млрд грн – від продажу активів, 47,6 млн грн – від оренди”, – сказав Ворушилін.
Глава фонду також констатував незадовільну ситуацію з продажем активів банків-банкрутів. “Продажі йдуть погано. Наприклад, минулого тижня було близько 200 торгів на всіх біржах, а виручили всього 170 млн при оціночної вартості вище мільярда. Покупців в принципі не багато, і тих активів, які можна вигідно продати, також не багато “, – сказав Ворушилін.
За словами голови фонду, найкраще продається нерухомість неплатоспроможних банків, а найскладніша ситуація з продажем прав вимоги за кредитами і погашенням позичальниками боргів перед такими банками.
“Після введення тимчасової адміністрації погашати кредити продовжують не більше 10% позичальників, інші починають хімічити. Мабуть, вважають, що борг спишеться, і все забудеться. Але це не так, і позичальники повинні бути готові до того, що якщо зараз вони не гасять кредити, то завтра до них постукає колектор. Крім того, відсотки по кредиту після введення тимчасової адміністрації продовжують нараховуватися “, – зазначив Ворушилін.
У той же час глава Фонду гарантування заявив про намір виконати показники по надходженнях до 2016 року, які заплановані в сумі 7,5 млрд грн. “Ми за цю цифру ще боремося. Сподіваємося, що в кінцевому підсумку запрацює система торгів за принципом ProZorro, що знизить спекуляції на біржах “, – додав чиновник.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас