У Польщі знову будуть шукати "золотий поїзд нацистів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі знову будуть шукати "золотий поїзд нацистів"

Світ
1024
На південному заході Польщі на цьому тижні відновлять пошуки так званого золотого поїзда нацистів.
Шукати поїзд будуть в районі залізничної лінії, що з’єднує міста Валбжих і Вроцлав.
Про те, що сліди поїзда знайдені, в минулому році повідомили два приватних дослідника, які і будуть займатися пошуками. Вони вважають, що поїзд знаходиться в підземному тунелі.
Пошуки підтримує і держава, дозволено залучати до процесу армію. У міністерстві культури Польщі вважають, що потяг із золотом існує, в центробанку країни заявляють, що це “качка”.
Поїзд, який перевозив золото і коштовності, пропав в 1945 році. У 2015 році стало відомо, що двоє громадян Польщі виявили потяг і повідомили про це однією з юридичних фірм. Вони запевняли, що вагони повні золота, коштовностей і зброї. Але за координати складу вони хочуть отримати 10% від вартості скарбів, які перебувають в ньому.
ЗМІ повідомили, що поїзд міг вмістити до 300 тонн золота.
Згідно з легендою, нацисти повантажили золото і коштовності в поїзд, який покинув тодішній Бреслау (нині Вроцлав) у травні 1945 року, перед звільненням міста радянськими військами в кінці Другої світової війни. Поїзд в’їхав в тунель біля замку Ксенж в польській Сілезії, після його ніхто не бачив. Всі попередні спроби знайти поїзд успіхом не увінчалися.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас