Квадратний метр "готельки" в спальному районі столиці досяг майже 1 тис. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квадратний метр "готельки" в спальному районі столиці досяг майже 1 тис. дол.

Нерухомість
2528
Київський ринок нерухомості, за даними аналітиків, вже пройшов період дна – далі неминучий відскік і підвищення цін на житло. Так, за минулий тиждень у столиці середня вартість квадратного метра знову зросла – відразу на 1,1%.
Популярні однокімнатні квартири подорожчали відразу на 3%, менш ліквідні “готельки” і трикімнатні квартири продемонстрували зростання на рівні 1%.
Показово, що база пропозицій на ринку виросла за тиждень відразу на 15%.
При цьому, як і раніше, ціна на столичне житло майже в три рази перевищує ціну на житло в передмісті Києва.
Зокрема, більшість столичних квартир на вторинному ринку вимагають капітального ремонту, оскільки термін їх експлуатації вже давно минув. А з підвищенням вартості комунальних послуг обслуговування таких будинків, особливо панельних, стало більш витратним – біля стін високий рівень тепловтрат. Додадуться власникам таких квартир і витрати з 1 липня, коли закінчиться перехідний період у реформуванні сфери ЖКГ – власники квартир в багатоповерхівках будуть обслуговувати свої будинки повністю за свій рахунок. А з огляду на ступінь зношеності комунікацій і відсутність капітального ремонту, жителям доведеться заплатити чимало.
Водночас, квартири в новобудовах, як правило, обладнані всіма необхідними індивідуальними лічильниками, а для будівництва більшості з них використовують технології тепло- та енергозбереження.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас