Пенсійний фонд НБУ за півроку заробив 33,3 мільйона гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд НБУ за півроку заробив 33,3 мільйона гривень

Казна та Політика
655
Корпоративний недержавний пенсійний фонд Національного банку України за I половину 2016 року отримав прибуток у розмірі 33,3 мільйона гривень.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Зазначається, що вперше з 2014 року Корпоративний недержавний пенсійний фонд отримав позитивний фінансовий результат.
“Останні півтора року нова команда Фонду працювала над виведенням організації на прибуткову діяльність і вже в I півріччі 2016 ми досягли цієї мети”, – зазначив директор департаменту з управління діяльністю корпоративного недержавного пенсійного фонду НБУ Олег Курінний.
За його словами, нинішній команді вдалося здійснити реструктуризацію проблемних активів, почати претензійно-позовну роботу з повернення проблемної заборгованості та з 21 березня 2016 р. привести вартість активів Фонду до ринкової.
“На сьогодні вже здійснено переоцінку активів за МСФЗ, завершено очищення активів і планових зменшень їх вартості не передбачається. Коливання справедливої ​​вартості активів можливі тільки в результаті ринкових факторів: зміни кредитного рейтингу емітентів корпоративних облігацій, коливання курсу гривні до долара США, зміни процентних ставок по депозитах і державних облігаціях”, – зазначає Курінний.
Як звітують в НБУ, під час роботи над очищенням інвестиційного портфеля були виявлені численні шахрайські схеми виведення коштів попереднім керівництвом КНПФ НБУ. За фактами розтрати і легалізації грошових коштів колишніми посадовими особами КНПФ НБУ Служба безпеки України в лютому 2015 р. відкрила кримінальні провадження.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас