Через арешт рахунків ХТЗ не може виплачувати зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через арешт рахунків ХТЗ не може виплачувати зарплату

Фондовий ринок
393
Судові засідання щодо правомірності арешту рахунків Харківського тракторного заводу тривають вже чотири місяці. Наступне призначене на 1 серпня.
Київський районний суд Харкова розпочав розгляд клопотання ПАТ “Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе” про скасування арешту рахунків і активів підприємства, накладених в рамках кримінального провадження № 22016220000000071.
Як стверджує сторона захисту, “арешт рахунків ХТЗ нібито з метою збереження підприємства і його промислових потужностей, навпаки, викликав повну зупинку діяльності”. “Робота ХТЗ паралізована, за 4 місяці простою з конвеєра заводу не зійшов жоден трактор… Все це унеможливлює своєчасність розрахунків ХТЗ за своїми зобов’язаннями, в тому числі й тими, які стосуються виплати заробітної плати практично 3 тис. співробітників заводу”, – стверджує адвокат Олег Скупинський.
Водночас, за словами директора ХТЗ В’ячеслава Шевченка, завод продовжує роботу над проектами стратегічного розвитку підприємства. “Ми зацікавлені в залученні інвестицій серйозних західних компаній – перш за все американських, щоб в стислі терміни вийти з кризової ситуації та виконати план санації. Перші кроки на цьому шляху вже зроблені – зокрема, наш акціонер Олександр Ярославський вже зустрічався з послом США, на якій, зокрема, обговорювалися питання організації такої співпраці”, – розповідає Шевченко.
Причиною затягування процесу суддя Світлана Муратова називає відсутність оцінки збитку, який нібито було завдано посадовими особами ХТЗ, так само як не було визначено потерпілого в рамках кримінального провадження. Так, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом єдиним методом встановлення факту заподіяння шкоди та визначення її розміру є експертиза (судово-бухгалтерська, економічна тощо), яка з моменту початку досудового розслідування так і не була призначена.
Слухання справи продовжиться 1 серпня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас