До дня сисадміна: реальні зарплати на 20% нижче очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До дня сисадміна: реальні зарплати на 20% нижче очікувань

Особисті фінанси
1278
За даними порталу Rabota.ua, переважна більшість кандидатів на посади системних адміністраторів – молоді фахівці. Найбільше кандидатів у віці від 26 до 35 років – 43%; майже стільки ж і віком до 25 років – 42%. Старше 45 років тільки 2% учасників дослідження. Як і рік тому, 3% резюме належать системним адміністраторам – жінкам.
Майже дві третини кандидатів мають повну вищу освіту, і кожен п’ятий перебуває в процесі її отримання. Тільки 15% мають середньо-спеціальну освіту.
Приблизно третина претендентів – із солідним досвідом роботи (більше 5 років). Кожен четвертий – новачок без досвіду, а у 22% – порівняно невеликий досвід роботи від двох до п’яти років.
До дня сисадміна: реальні зарплати на 20% нижче очікувань
Більшість учасників дослідження знає англійську на середньому, просунутому чи базовому рівні. Лише третина сисадмінів, які розмістили своє резюме, не володіє цією мовою.
До дня сисадміна: реальні зарплати на 20% нижче очікувань
Як і рік тому, зарплатні очікування системних адміністраторів вище, ніж зарплати, які готові їм запропонувати роботодавці: в першій половині 2016 р. очікування претендентів перевищили рівень пропонованої заробітної плати на 21%. Виняток – Харків і Львів, де пропоновані зарплати на 25-35% перевищують запити таких фахівців.
Головним роботодавцем системних адміністраторів є Київська область – більше половини вакансій розміщено саме тут. «Друге-третє місця із 7% вакансій ділять Харківська та Дніпропетровська області. Буквально на 1% відстають Львів і Одеса. Причому у Львові та Харкові частка резюме перевищує частку вакансій», – йдеться в повідомленні порталу.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас