Екс-директор держкомпанії з добудови "ОХМАТДИТу" арештована — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-директор держкомпанії з добудови "ОХМАТДИТу" арештована

Кримінал
824
У справі проходять три колишніх директори замовника і підрядника проекту.
Генпрокуратура оприлюднила деталі справи про розкрадання в 2012-2014 роках понад 9 млн державних коштів на будівництві дитячої лікарні “ОХМАТДИТ”.
Вчора в СБУ повідомили про пред’явлення підозри трьом людям, не назвавши їхні посади. ГПУ уточнює, що це три колишніх директори підлеглого МОЗ держпідприємства “Укрмедпроектбуд” (замовник будівництва) та ТОВ “Укрпрофмед” (підрядник). Вчора їм вручили повідомлення про підозру.
Печерський райсуд заарештував одного з них з альтернативою у вигляді застави в розмірі 3,838 млн грн, а другого відправив під цілодобовий домашній арешт.
Третьому підозрюваному запобіжний захід не обрано, оскільки ця людина перебуває в лікарні.
Директором ДП “Укрмедпроектбуд” до січня 2016 року була Ірина Коваль. На цю посаду вона перейшла з посади директора ТОВ “Укрпрофмед”. Звільнили з посади голови “Укрмедпроектбуду” Коваль після того, як державне підприємство перерахувало на “Укрпрофмед” 79 млн грн нібито на сплату боргу.
Нагадаємо, в СБУ вчора повідомляли, що у справі проходять шість осіб, серед яких – нинішній чиновник. Зазначалося, що протягом 2012-2014 років державне підприємство “Укрмедпроектбуд” отримало з бюджету кошти на закупівлю медичного обладнання та добудову дитячої лікарні. Для реалізації завдань чиновники уклали договір з комерційною структурою ТОВ “Укрпрофмед”. З’ясовано, що за попередньою змовою з посадовими особами бізнесмени штучно завищили вартість обладнання та робіт на 9,2 мільйона гривень.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас