Прокуратура протидіє спробі рейдерського захоплення готелю "Козацький" - ГПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура протидіє спробі рейдерського захоплення готелю "Козацький" - ГПУ

Кримінал
699
“Військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання посадовими особами державного підприємства Міноборони України “Готель “Козацький” в інтересах двох приватних структур, в результаті чого з держпідприємства незаконно стягнуто кошти в сумі 386,3 тис. грн (ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки)”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, прокуратура виявила, що між держпідприємством “Готель “Козацький” та двома приватними структурами незаконно укладено тристоронній договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора без створення юридичної особи.
Надалі, як повідомляється, посадові особи цих товариств звернулися до Арбітражного інституту Торгової палати міста Стокгольма і зобов’язали державне підприємство виплатити на їхню користь кошти в сумі понад 13,5 млн грн, а також оформити право спільної часткової власності на будівлі готелю приблизною вартістю більше 60 млн грн. У повідомленні окремо наголошується, що будь-яке документальне підтвердження про ведення спільної діяльності було відсутнє.
Водночас, за позовом військової прокуратури Центрального регіону України суди трьох інстанцій визнали недійсним договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора.
Однак, незважаючи на це посадові особи зазначених компаній звернулися до органів державної виконавчої служби з вимогою примусового виконання рішення іноземного суду, і, як повідомляє управління у зв’язках з громадськістю і засобами масової інформації ГПУ, “у даний час з держпідприємства в примусовому порядку незаконно стягнуто кошти в розмірі 386,3 тис. грн”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас