ФГВФО зазначає наявність спільного власника у банку "Михайлівський", СК "Форте", фінкомпаній "Фагор" і "Плеяда" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО зазначає наявність спільного власника у банку "Михайлівський", СК "Форте", фінкомпаній "Фагор" і "Плеяда"

Кредит&Депозит
2610
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зазначає наявність одного власника у банку “Михайлівський”, страхової компанії “Форте”, фінансових компаній “Фагор” і “Плеяда”.
Про це повідомив заступник директора-розпорядника фонду Андрій Оленчик.
“Абсолютно вірно, не тільки в банку “Михайлівський”, але і в страхової компанії “Форте” і ще у півтора десятка юросіб, які були задіяні в схемі (виведення активів банку “Михайлівський”)”, – відповів він на питання про те, чи спільний власник у всіх цих юросіб.
Оленчик повідомив, що всі вони були задіяні в схемі з виведення всього корпоративного портфеля банку “Михайлівський”.
Як повідомляли ЗМІ, Фонд гарантування вкладів виявив 14 тис. осіб, що укладали договори в будівлі банку “Михайлівський” (Київ) з ​​2 афілійованими фінкомпаніями.
Працівники банку тривалий час пропонували клієнтам укласти договір банківської позики на добрих умовах не з банком “Михайлівський”, а з 2 фінансовими компаніями – ТОВ “Інвестиційно-розрахунковий центр” і ТОВ “Кредитно-інвестиційний центр”.
За його словами, за такою схемою було залучено близько 1,5 млрд гривень (ІРЦ – 1,298 млрд гривень і КІЦ – 206 млн гривень).
Ці кошти не гарантуються державою і не підлягають сплаті фондом.
Власником банку “Михайлівський” був Віктор Поліщук, а головою правління – Ігор Дорошенко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас