НБУ подовжив граничний строк для розрахунків за операціями з експорту та імпорту до 120 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ подовжив граничний строк для розрахунків за операціями з експорту та імпорту до 120 днів

Казна та Політика
1322
Національний банк України продовжує поступову лібералізацію регулювання валютного ринку. Чергові кроки у цьому напрямі затверджено постановою Правління Національного банку України від 28 липня 2016 року № 361 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”.
Так, подовжено граничний строк для розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів з 90 днів до 120 днів.
Полегшено умови для здійснення платежів за імпортними контрактами клієнтів, у тому числі авансових платежів. Досі банки мали використовувати виключно акредитивну форму розрахунків, якщо сума платежу перевищувала 500 тис. дол. США. Відтепер така вимога розповсюджуватиметься лише на платежі на суму понад 1 млн. дол. США;
Крім того, за певних умов банки можуть купувати іноземну валюту під час погашення ОВДП з індексованою вартістю.
«Такі рішення демонструють незмінність нашого курсу на валютну лібералізацію та є важливим кроком на шляху до вільного валютного ринку та безперешкодного руху капіталу, – зазначила Голова Національного банку Валерія Гонтарева, анонсуючи сьогодні послаблення обмежень під час прес-конференції з монетарної політики. – Українській бізнес сподівався на ці рішення. Як наслідок, вітчизняні виробники зможуть активізувати зовнішньоекономічну діяльність, а ми водночас збережемо стабільність на валютному ринку».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас