НКЦПФР розглянула справу стосовно маніпулювання цінами на фондовій біржі «Перспектива» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР розглянула справу стосовно маніпулювання цінами на фондовій біржі «Перспектива»

Фондовий ринок
465
28 липня 2016 року уповноважені особи НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) колегіально в рамках системної протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку розглянули справу за фактом порушення законодавства у вигляді маніпулювання цінами з боку торговця цінними паперами ТОВ «Інвестиційна компанія «ІФГ Капітал».
Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
За результатами аналізу біржових контрактів Комісією був встановлений факт маніпулювання цінами акцій ПАТ «Укрбуденерготехнологія» на фондовій біржі «Перспектива». У другому півріччі 2014 року учасники біржових торгів ТОВ «ІК «ІФГ Капітал» та ТОВ «Фінмаркет-груп» системно в останні робочі дні місяця, у які відбувались біржові торги, завжди по однаковій ціні, укладали угоди з цінними паперами даного емітента. За результатами таких операцій штучно формувався біржовий курс акцій ПАТ «Укрбуденерготехнологія» у розмірі 2,75 грн.
Зазначені операції лише створювали уявлення щодо вартості цінних паперів емітента і не відповідали його фінансово-господарському стану. Зокрема, у річній фінансовій звітності емітента за 2013 рік, яка була розміщена в загальнодоступній інформаційні базі даних Комісії, містилась інформація, що переважна частка активів емітента складалась з фінансових інвестицій та дебіторської заборгованості (99,8%), кількість працівників становила 1 особу, середньомісячні витрати на оплату праці становили 0 грн.
За фактом маніпулювання цінами на фондовому ринку до торговця цінними паперами ТОВ «ІК «ІФГ Капітал» застосована санкція у вигляді анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку.
Станом на 28.07.16 за фактами маніпулювання цінами на фондовому ринку НКЦПФР порушено 151 справу, з них протягом поточного року розглянуто та прийнято рішення у 14 справах за даним видом правопорушення. За результатами розгляду накладено фінансових санкцій на загальну суму 2,3 млн грн, анульовано три ліцензії на здійснення професійної діяльності. Згідно чинного законодавства за доведені факти маніпулювання цінами на фондовому ринку може бути застосована штрафна санкція у розмірі від 170 тис. грн до 850 тис. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас