Влада Великобританії не може визначитися з майбутнім країни в митному союзі ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Великобританії не може визначитися з майбутнім країни в митному союзі ЄС

Світ
334
Поки британці, материкові європейці та інші зацікавлені особи обговорюють питання доступу Великобританії до єдиного європейського ринку після виходу з ЄС, уряду країни належить зробити вкрай важливий вибір: залишати митний союз ЄС чи ні.
Одним з головних прихильників такого кроку виступає новий очільник міністерства міжнародної торгівлі Ліам Фокс, і він намагається довести скептикам в уряді, що вигоди від виходу з ТЗ, які полягають в можливості укладати власні угоди про вільну торгівлю, переважать потенційні мінуси.
За його словами, міністерство нині розглядає близько десятка проектів угод про вільну торгівлю, в тому числі з такими країнами, як Австралія і Канада. Торговельне представництво США також зазначає, що “готове вступити в діалог з Великобританією щодо оптимального розвитку торговельних та інвестиційних відносин у слушний час”.
“Слушна нагода”, очевидно, є відсиланням до того факту, що поки Великобританія залишається членом ЄС, вона не має права на укладення самостійних зовнішньоторговельних угод. За оцінкою Л. Фокса, вихід країни з ЄС буде офіційно оформлено до початку 2019 року.
Тим часом вихід з митного союзу ЄС, головного зовнішньоторговельного партнера Великобританії, може спричинити для країни істотні додаткові витрати. Як показують результати дослідження Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), витрати на митні процедури можуть становити до 24% від вартості товарів.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас