NASA розрахувало вартість місії SpaceX на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA розрахувало вартість місії SpaceX на Марс

Технології&Авто
995
За оцінками NASA, SpaceX витратить $320 мільйонів, щоб відправити капсулу Dragon на Марс в 2018-му році.
Місія SpaceX з організації польоту капсули на червону планету носить назву Red Dragon. За словами представника NASA Джима Рейтера, аерокосмічне агентство також зробить свій внесок у місію. NASA виділить компанії Ілона Маска $32 мільйони. При цьому кошти будуть передані не безпосередньо. Вони підуть на зарплати співробітникам, які надаватимуть SpaceX технічну підтримку і консультуватимуть під час підготовки місії.
Сама SpaceX поки не розкриває подробиці про те, скільки планує витратити на Red Dragon.
Основна мета Red Dragon полягає в тому, щоб перевірити, чи зможе SpaceX посадити на поверхню Марса настільки важкий апарат. В умовах марсіанської атмосфери це – непросте завдання. Нині найважчим апаратом, який NASA садила на Марсі, є марсохід Curiosity. Його вага становить близько тонни, тоді як Dragon буде важити 8-10 тонн.
Старт Red Dragon намічено на 2018 р., але перед цим SpaceX ще належить вирішити ряд завдань. Перш за все, компанії необхідно випробувати важку ракету-носій Falcon Heavy, яка повинна буде доставити капсулу на Марс. SpaceX планує почати її тести пізніше в цьому році.
За словами Ілона Маска, місія-2018 буде лише першою в низці польотів до червоної планети. SpaceX планує відправляти по одному апарату до Марса кожні 2 роки, а до 2024-го збирається вирядити на планету людину.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас