Гонтарева повідомила, скільки банки купили у населення валюти з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева повідомила, скільки банки купили у населення валюти з початку року

Валюта
1466
В результаті зростання валютної пропозиції на готівковому валютному ринку чиста купівля валюти банками у населення з початку року склала $1,6 млрд, повідомила голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева під час прес-конференції.
Крім того, вона повідомила, що НБУ за цей період провів 71 валютний аукціон і одну валютну інтервенцію за фіксованим курсом. В результаті чиста купівля валюти центробанком за півроку склала $1,4 млрд.
В. Гонтарева також зазначила, що здійснена в червні лібералізація адміністративних валютних обмежень мала контрольовані наслідки і не призвела до дестабілізації валютного ринку.
“Дозвіл на репатріацію дивідендів не створив додатковий тиск на валютному ринку: обсяг валюти, придбаної для репатріації дивідендів, склав близько $100 млн, що було трохи нижче заявленого (обсягу репатрійованих дивідендів. – Ред.) і склало несуттєву частку попиту на валютному ринку”, – сказала вона.
В результаті, виниклий попит на валюту на виплату дивідендів було компенсовано за рахунок сприятливої ​​кон’юнктури на зовнішніх ринках.
В цілому, за словами голови НБУ, низький попит на валюту частково пов’язаний з небажанням бізнесу відволікати кошти від операційної діяльності, а також з привабливими високими ставками за депозитами в національній валюті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас