Facebook заявив про брак місць для розміщення реклами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook заявив про брак місць для розміщення реклами

Фондовий ринок
436
Фінансовий директор Facebook Девід Вейнер (David Wehner) сказав, що з 2017 року кількість реклами, яку соцмережа покаже кожному користувачеві, не буде значним фактором у прогнозуванні виручки компанії. На думку видання Recode, у Facebook, який заробив на рекламі в ІІ кварталі 2016 року $6,2 млрд, закінчуються рекламні місця.
Recode вважає, що Facebook не може збільшувати кількість реклами, яку компанія покаже кожному користувачеві в своєму флагманському продукті. «Оптимальний обсяг реклами – це поєднання мистецтва і науки, – заявив Вейнер. – Ми розважливо підходимо до роботи і хочемо бути впевненими в тому, що в стрічці кожного користувача збалансовано основний і рекламний контент».
В ідеалі Facebook має збільшувати кількість користувачів і створювати ефективнішу рекламу, яка буде приносити більше грошей, вважає видання. База користувачів соцмережі продовжує зростати. У другій чверті 2016 року до Facebook приєдналося 60 млн осіб. Але з рекламою все трохи складніше, вважає Recode.
Компанія має довести, що реклама, розміщена у Facebook, приносить гроші, або пропонувати більше відеореклами високої якості. Із цим можуть виникнути складності. Велика частина реклами Facebook розміщується на мобільних пристроях, проте відеоролики на них продавати досить складно.
Однак проблема Facebook із розміщенням реклами всередині соцмережі може виявитися не такою вже серйозною, висновує автор матеріалу. Флагманський продукт хоч і не єдине, але основне джерело доходу Facebook. Звичайно, у компанії є й інші продукти, на яких ведеться рекламний бізнес, наприклад, Instagram. Також їй належать майданчики, де соцмережа зможе розміщувати рекламу в майбутньому (Oculus, Messenger, WhatsApp).
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас