Українці отримали онлайн-доступ до Вищого господарського суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці отримали онлайн-доступ до Вищого господарського суду

Технології&Авто
575
З 27 липня українські компанії та приватні особи можуть подавати онлайн клопотання, пояснення, доповнення та інші документи за відкритими касаційними провадженнями у Вищому господарському суді. Такий меморандум про співпрацю підписали в четвер ГО iGov і вищий судовий орган у господарських спорах.
«Ми запустили дуже масову і затребувану послугу, яка заощадить бізнесменам купу часу і грошей, які їм доводилося витрачати, в тому числі, на хабарі», – говорить Дмитро Дубілет, IT-директор «ПриватБанку».
За його словами, щодня до Вищого госпсуду подавали більше 130 заявок – тепер же цей процес буде значно спрощено. «Близько 50 000 заявок на рік подавалися до цього моменту в паперовій формі через пошту, іноді для подачі навіть доводилося їхати через всю країну, адже для розгляду справ дуже важливий час подачі», – пояснив Дубілет.
Працює послуга так. Клієнт проходить авторизацію і заповнює форму:
  • вказує свою посаду, ПІБ, email і телефон;
  • дані про учасника процесу (процесуальний статус, адреса, телефон, для фізосіб – ПІБ, ІПН, для юросіб – найменування, ЄРДПОУ);
  • обирає кількість документів (від 1 до 10), їхню категорію і завантажує копії, завірені електронно-цифровим підписом;
  • додає за потреби до звернення ще 5 додатків;
  • скріплює звернення ЕЦП.
Після цього заявка буде прийнята в роботу працівниками канцелярії ВГСУ, а її відправник отримає повідомлення про те, що «подані документи зареєстровано і передано на подальший розгляд» разом із супровідним листом в додатку. Або про те, що звернення відхилено – з поясненням причин, з яких це сталося.
Нагадаємо, увійти в систему iGov для отримання послуг можна за допомогою BankID (доступно для клієнтів «ПриватБанку», «ПУМБ», «Альфа-банку», ConcordBank, банку «Південний»), а також використовуючи для підпису документів ЕЦП.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас