Вкладники банку-банкрута домоглися виплати понад 200 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладники банку-банкрута домоглися виплати понад 200 тис. грн

Кредит&Депозит
2686
Апеляційний суд Києва став на сторону людей в суперечці між акціонерами VAB Банку і його вкладниками і надав їм можливість стягнути свої депозити з власників фінустанови.
Апеляційний суд Києва зобов’язав власників банку повернути вкладнику суму депозиту, що перевищує 200 тис. грн, які людина отримала у вигляді компенсації від Фонду гарантування вкладів. Раніше вкладник розмістив у VAB Банку депозит в розмірі 51,2 тис. євро під 9,5% річних.
Попри те що судове рішення може бути оскаржене в судах вищої інстанції, юристи стверджують, що був створений потужний прецедент, яким варто скористатися всім вкладникам, котрі постраждали від банкрутства банків.
Варто зазначити, що раніше суди відмовлялися приймати позовні заяви від вкладників, які вимагали стягнення збитків безпосередньо з акціонерів неплатоспроможних банків. Найчастіше вкладників, які втратили понад 200 тис. гривень посилали чекати компенсації у Фонд гарантування вкладів фізосіб. Там вкладникам в загальній черзі доводиться чекати, поки Фонд розпродасть майно неплатоспроможного банку і розподілить кошти між потерпілими.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас