НБУ поліпшив прогноз дефіциту поточного рахунку платіжного балансу на 2016 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ поліпшив прогноз дефіциту поточного рахунку платіжного балансу на 2016 рік

Казна та Політика
228
НБУ поліпшив прогноз для поточного рахунку платіжного балансу. Прогноз його дефіциту на 2016 рік було знижено з 2,3 млрд дол. США до 1,8 млрд дол. США.
Про це повідомляє сайт Нацбанку.
“Це зумовлено меншими обсягами імпорту природного газу, покращенням умов торгівлі, збільшенням очікуваного врожаю зернових та вищими обсягами приватних грошових переказів у країну. Ми також не очікуємо значного розширення дефіциту поточного рахунку в наступні роки”, – пояснюють у НБУ.
При цьому рівень споживчої інфляції на кінець року може виявитися нижчим від 12%, якщо реалізуються припущення, відмінні від закладених у базовому макроекономічному сценарії. Серед них – більш суттєві ефекти з боку слабкого споживчого попиту і надлишку пропозиції у зв’язку з високим врожаєм зернових та інших культур, а також кращі зовнішні умови.
У більш середньостроковій перспективі ключовими факторами для зниження інфляції відповідно до цільових орієнтирів залишаються відновлення співробітництва з МВФ, відсутність негативних шоків на зовнішніх ринках та ескалації бойових дій на сході України і як наслідок – подальше покращення інфляційних очікувань.
“У разі реалізації базового макроекономічного сценарію та, відповідно, подальшого зниження ризиків для цінової стабільності Національний банк і надалі пом’якшуватиме монетарну політику. Це сприятиме поступовому зниженню вартості кредитних ресурсів та прискоренню темпів економічного зростання”, – зазначають у Нацбанку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас