Китай пригрозив підприємствам санкціями за забруднення навколишнього середовища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай пригрозив підприємствам санкціями за забруднення навколишнього середовища

Світ
133
Про це йдеться в заяві міністерства захисту навколишнього середовища Китаю.
Таких же заходів уряд Китаю планує вжити відносно компаній, які будують заводи і підприємства без належної екологічної експертизи.
Міністерство захисту навколишнього середовища погодило заходи щодо посилення покарання для порушників екологічних стандартів з 30 відомствами, зокрема із Центробанком. Як зазначено в повідомленні міністерства, відомства найближчим часом складуть список злісних порушників екологічного законодавства.
Китай в останні роки різко підвищив штрафи за порушення екологічних стандартів, однак головною проблемою залишається притягнення до відповідальності великих підприємств, які в кількох регіонах є основними постачальниками робочих місць. Незважаючи на підвищення вимог щодо екології великим компаніям у Китаї, як правило, вдається уникнути відповідальності за порушення.
Згідно з дослідженням, проведеним два роки тому на замовлення уряду Китаю, майже жодне місто країни не відповідає екологічним нормам. Також, за даними уряду Китаю, близько 70% річок і озер країни сильно забруднені.
Швидке економічне зростання Китаю призвело до численних проблем в екології. Екологи в Піднебесній та за кордоном регулярно проводять акції протесту, намагаючись привернути увагу громадськості й міжнародних інститутів до проблеми забруднення навколишнього середовища в Китаї.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас