На хабарі затримано посадовців однієї з податкових інспекцій Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На хабарі затримано посадовців однієї з податкових інспекцій Києва

Кримінал
680
Детективи НАБУ спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Нацполіції в результаті серії обшуків затримали двох посадових осіб податкової інспекції одного з районів Києва – слідчого і начальника слідчого управління фінансових розслідувань.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Також був затриманий адвокат, який виконував роль посередника.
“Вони затримані в порядку, визначеному ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі)”, – йдеться в заяві.
Ці особи вимагали від підприємця 36 тис. доларів “за вчинення на його користь дій, спрямованих на повернення вилучених раніше грошових коштів без їх конфіскації”.
Під час обшуків у службовому кабінеті одного із затриманих виявлено та вилучено близько 1,7 млн ​​грн, 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро і 270 тис. доларів США. Джерела походження коштів перевіряються.
Санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас