Ціна нафти Brent залишилася нижчою $44 після різкого обвалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти Brent залишилася нижчою $44 після різкого обвалу

Енергетика
412
Ціни на нафту намагаються відновитися в четвер після різкого падіння в попередні дні, однак ринок, як і раніше, перебуває під впливом негативних очікувань через зростання запасів сировини.
Вартість вересневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures виросла на 0,4% – до $43,63 за барель.
У середу ціни на Brent впали на 3,1%, до $43,47 на біржі ICE Futures Europe. Це стало мінімальним рівнем закриття з 18 квітня.
Ціна ф’ючерсу на нафту WTI на вересень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на 0,4% – до $42,10 за барель.
Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 1,67 млн ​​барелів, а резерви бензину збільшилися на 452 тис. барелів. Опитані S&P Platts експерти очікували, навпаки, зниження запасів нафти на 2,6 млн барелів, бензину – на 700 тис. барелів.
Крім надвиробництва самої нафти, на очікування негативно впливають дані про надлишок бензину на ринку. НПЗ запаслися сировиною в період низьких цін, при цьому попит на нафтопродукти хоча і залишається високим, але він нижчий обсягів виробництва. В результаті запаси бензину в світі досягли зараз приблизно 500 млн барелів, оцінюють експерти Citigroup Inc., ціни на АЗС в США – на найнижчому рівні з літа 2004 року (з урахуванням сезонного фактора), а резерви бензину на американському ринку зараз на 11% вище, ніж рік тому.
BP PLC в своєму звіті повідомила, що рентабельність виробництва нафтопродуктів впала на її НПЗ до мінімального рівня з 2010 р. Це також знижує стимули до нарощування виробництва в нафтопереробці.
Раніше ЗМІ повідомляли про те, що виробники нафти масово страхуються від можливого падіння цін в найближчому майбутньому, оскільки, незважаючи на деклароване багатьма бажання “заморозити” видобуток, у багатьох країнах світу видобуток “чорного золота” істотно зростає.
Аналітики ING Bank прогнозують, що ціни на нафту в II половині 2016 року перебуватиме на рівні 40 доларів. На їхню думку, відразу кілька важливих факторів змушують песимістично дивитися на перспективи нафтового ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас