ФРС США зберегла ставку на колишньому рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США зберегла ставку на колишньому рівні

Світ
301
Комітет з відкритих ринків Федеральної резервної системи США (ФРС) в середу, 27 липня, повідомив про збереження базової процентної ставки в діапазоні 0,25-0,5%. Про це повідомляє сайт фінансового регулятора. Рішення збіглося з очікуваннями аналітиків і ринку.
В опублікованому релізі ФРС повідомляється, що з минулого засідання комітету в червні ринок праці показав добре зростання, а економічна активність зростала помірними темпами. Крім того, зросли витрати домогосподарств. Інфляція продовжує перебувати на рівні нижче 2%, що є наслідком попереднього зниження цін на енергоносії.
Голосування закінчилося з підсумком 9-1. За збереження ставки висловилися голова Федрезерву Джанет Єллен і президент Федерального резервного банку Нью-Йорка Вільям Дадлі, тоді як голова Федерального резервного банку Канзас-Сіті Естер Джордж запропонувала підвищити ставку на 0,25%.
Наступне засідання заплановано на 21 вересня. В ході попередньої зустрічі Комітету, яка відбулася 15 червня, ФРС ухвалила аналогічне рішення не змінювати ставку.
Останнє підвищення ключової ставки ФРС відбулося в грудні 2015 року – з рекордно низьких 0-0,25% до рівня 0,25-0,5%. До цього ставка не піднімалася з 2006 року.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас