Україна може відновити переговори з РФ щодо газу - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може відновити переговори з РФ щодо газу - Коболєв

Енергетика
617
Україна розраховує повернутися до переговорів з Росією про ціну і можливість відновлення поставок російського газу в рамках тристороннього формату за участю Європейської комісії.
Про це сказав голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв в ефірі “5-го каналу” в середу ввечері.
“Це питання було піднято на останніх переговорах прем’єр-міністра України з віце-президентом Єврокомісії паном Шефчовичем. Ми сподіваємося повернутися до тристороннього формату переговорів з росіянами, який можливо нам дасть якийсь результат”, – заявив він.
Коболєв нагадав, що Україна наразі не імпортує газ з РФ через відсутність домовленості з “Газпромом” в частині підписання додаткової угоди до контракту на постачання газу, без якого НАК вважає неможливим відновлення імпорту російського газу.
Голова НАК також звернув увагу, що Україна здатна закачати в свої ПСГ до початку опалювального сезону близько 14,5 млрд куб. м газу і без відновлення поставок газу з РФ.
Водночас можливість імпорту газу не тільки європейського, але й російського напрямку шляхом підписання додаткової угоди “буде корисною для нас, тому що ми завжди хочемо оптимізувати портфель і купувати газ диверсифіковано за найменшою ціною”.
Коболєв додав, що наразі імпорт газу з ЄС з його подальшого закачування в ПСГ здійснюється за кошти компанії, але з серпня НАК розраховує почати його закупівлі за рахунок кредиту ЄБРР на $300 млн, а з вересня – кредиту Світового банку на $500 млн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас