Водій Tesla Model S, який потрапив у смертельну ДТП, перевищив швидкість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водій Tesla Model S, який потрапив у смертельну ДТП, перевищив швидкість

Світ
1383
Водій електромобіля Model S компанії Tesla Motors, загиблий 7 травня в автокатастрофі під час руху транспортного засобу з активованою функцією автопілота, перевищив швидкість, повідомляється в попередніх підсумках розслідування дорожньої пригоди.
Національна рада з безпеки на транспорті США (NTSB) заявила, що згідно з попередніми результатами розслідування, електромобіль Model S рухався зі швидкістю 75 миль/год (119 км/ч) в зоні з обмеженням швидкості 65 миль/год, коли сталося зіткнення з трейлером із причепом неподалік Вілістона (Флорида).
Джошуа Браун (Joshua Brown) загинув, коли автомобіль в’їхав під причіп. Це був перший відомий смертельний випадок за участю Model S з увімкненою системою автопілота, яка бере на себе контроль рульового управління і гальмування в певних ситуаціях. Через цю аварію система автопілота стала предметом більш пильної уваги з боку експертів і регулюючих органів.
У рапорті дорожнього інспектора була зазначена передбачувана швидкість руху електромобіля в межах 65 миль/год. Перевищення швидкості не буде вважатися причиною аварії транспортного засобу, але може бути чинником, який цьому сприяв, заявив представник NTSB Крістофер О’Ніл (Christopher O’Neil).
«Зараз триває розслідування всіх аспектів події», – повідомив О’Ніл, додавши, що остаточний звіт буде опубліковано приблизно через рік після попереднього.
Tesla поки ніяк не прокоментувала це повідомлення. Її керівник Ілон Маск раніше заявив, що компанія не збирається відмовлятися від використання автопілота, незважаючи на ДТП за участю її електромобілів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас