Арабів залучатимуть до приватизації в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арабів залучатимуть до приватизації в Україні

Казна та Політика
535
Уряд України виступає за проведення в Україні українсько-арабського економічного форуму, покликаного сприяти активізації торгового співробітництва та залучення арабського бізнесу до процесу приватизації державних підприємств в Україні.
Згідно з повідомленням на сайті уряду, про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівниками дипломатичних установ арабських країн, акредитованих в Києві. Метою зустрічі було обговорення актуальних питань порядку денного двосторонньої взаємодії, а також узгодження перспективних проектів співпраці України з державами регіону.
Гройсман запросив представників арабських країн взяти участь у повторному аукціоні з приватизації Одеського припортового заводу.
“Для нас це важливо. Ми хочемо публічну, відкриту приватизацію для України”, – цитуються в повідомленні слова Гройсмана.
Глава уряду зазначив, що в Україні та арабських країнах існує багато можливостей для розвитку як двосторонньої, так і регіональної взаємодії, зокрема, в сферах енергетики, освіти, сільського господарства, IТ та інфраструктури.
“Уряд України зацікавлений в тому, щоб відкрити нашу країну для ваших країн, для вашого бізнесу, для інвестицій, поглибити торговельні відносини”, – заявив Гройсман.
У свою чергу керівники дипломатичних установ арабських країн підтвердили зацікавленість арабських бізнесменів здійснювати інвестиції в Україну і високо оцінили зусилля уряду України в проведенні реформ і необхідних змін в різних сферах.
Інтерес до конкурсу виявили норвезька компанія Yara, американська IBЕ Trade, Koch Fertilizers, CF Industries і польська Ciech.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас