"Єдине вікно" на митниці запрацює з 1 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Єдине вікно" на митниці запрацює з 1 серпня

Казна та Політика
924
Міністерство фінансів затвердило всі нормативні формальності для запуску “Єдиного вікна” на митниці з 1 серпня.
Як повідомляє прес-служба відомства, цей механізм значно спростить і прискорить процес проходження митниці та полегшить ведення бізнесу в Україні.
“Тепер у контролюючих органів буде всього 4 години на ухвалення рішення про здійснення відповідного виду контролю. Якщо немає рішення протягом цього відрізку часу, застосовується принцип “мовчазної згоди”. Тобто система автоматично вважає, що відповідний контроль пройдено”, – йдеться в повідомленні.
Також “єдине вікно” дає змогу зменшити корупцію, адже в контролюючих органів буде набагато менше можливостей для маніпуляцій, запевняють у Мінфіні.
Ініціатива “єдине вікно” реалізується в рамках комплексної реформи митниці. Наступними кроками буде подальше впровадження вже ухвалених рішень щодо вдосконалення роботи митниці: запровадження фото- і відеофіксації митних перевірок, поява мобільних груп та координаційного центру для контролю за зловживаннями, автоматичний розподіл митних декларацій для усунення маніпуляцій з документами під час розмитнення товарів.
Довідка. Система “єдине вікно” передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дає змогу різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, і про результати його державного контролю. Рішення про запровадження “єдиного вікна” було ухвалено Кабінетом Міністрів України 25 травня 2016 р.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас