Початок кінця? 7 речей, які потрібно знати про майбутній Apple iPhone 7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Початок кінця? 7 речей, які потрібно знати про майбутній Apple iPhone 7

Технології&Авто
2246
Новий iPhone презентують у середині вересня. Чи варто збирати гроші на обновку? Або ж достатньо освіжити свій нинішній гаджет новим чохлом і чекати новинок наступного року? Журналісти проаналізували всі витоки щодо iPhone 7.
Давно в минулому залишилися часи, коли Apple ретельно уникала витоків про майбутні продукти. В останні роки компанії вже не вдається контролювати свій виробничий ланцюжок, тому за кілька місяців до презентації журналісти дізнаються основні характеристики і навіть фото прийдешніх гаджетів.
Не став винятком і нинішній рік. Нове покоління iPhone презентують у вересні. Але що саме покажуть Тім Кук і його команда, в загальних рисах вже відомо. І полеміка між фанатами компанії та її недругами вже почалася.
Перші стверджують, що Apple продовжує залишатися технологічним лідером. Другі кричать, що епоха Apple добігає кінця.
А деякі навіть припускають, нібито в Apple така криза ідей, що “сімки” зовсім не вийдуть у 2016 році. Замість них покажуть якийсь проміжний iPhone 6SE.
Подивимося, чого можна чекати від нового iPhone завдяки найдостовірнішим на цей момент чутками і витокам.
1. Тепер їх стало троє
У нинішньому році флагманських апаратів буде три, а не два, як в останні два роки. До iPhone 7 із діагоналлю екрана 4,7 дюйма і iPhone 7 Plus (5,5 дюйма) додасться iPhone 7 Pro.
У новинки також буде 5,5-дюймовий екран, але потужніша начинка.
Це свого роду відповідь на витік про Samsung Galaxy Note 7.
2. Дизайн без змін
Мабуть, головна новина. І вона може відверто сподобатися одним користувачам і викликати оскаженіння в інших.
Раніше Apple змінювала дизайн флагманських пристроїв кожні два роки. Логічно було чекати кардинального оновлення нового iPhone і в цьому році. Але того не станеться.
Нові iPhone будуть дуже схожими на “шістки”. Змінилося розташування прозорих вставок для антен на корпусі. Це дещо змінює вид задньої частини апаратів.
Багатьом користувачам “шісток” не подобається виступний модуль камери. В “сімках” цей недолік не тільки не прибрали, але посилили. Модуль підріс в розмірах і стирчатиме ще більше. Можливо, це буде виправдано вищою якістю фото.
3. Геть 3,5 мм
На нижньому торці “сімок” будуть два динаміки замість одного. Зате звідти переїде класичний 3,5-міліметровий аудіороз’єм. Куди переїде, запитаєте ви? В історію.
Так, тепер музику можна буде слухати або через bluetooth, або з навушниками, які під’єднуються до роз’єму Lightning.
Це означає придбання нових аксесуарів. Але Apple має намір запропонувати користувачам перехідники для використання старих навушників.
4. Екран ще краще
Екран завжди був сильним боком iPhone. Навіть незважаючи на істерію, яка охопила інших виробників з AMOLED-матрицями, Apple залишалася вірною технології IPS.
Поки точно невідомо, якою буде роздільна здатність екранів у “сімках”, але згідно з більшістю чуток вона виросте порівняно з попереднім поколінням.
Природно, буде підтримка технології 3D Touch, що дає змогу екрану реагувати на різну силу натискання.
5. Більше пам’яті
Версія з 16 ГБ вбудованої пам’яті кане в Лету разом із 3,5-мм роз’ємом.
Базові версії “сімок” будуть оснащуватися 32 ГБ вбудованої пам’яті.
Не буде і “проміжної” версії з 64 ГБ. Користувачі зможуть вибрати між 128 ГБ і 256 ГБ.
Обсяг оперативної пам’яті складе 2 ГБ в iPhone 7 і iPhone 7 Plus. А в iPhone 7 Pro він досягне 3 ГБ.
Щодо процесора поки достовірних даних немає. А ось бета-версію iOS 10 просунуті користувачі можуть спробувати вже зараз. Її фінальна версія буде встановлена ​​на “сімках”. Змін багато, але вони в основному косметичні. Впадає в око дедалі більше функціональне зближення з Android. Багатьох порадує можливість видалення стандартних додатків.
6. Камери на рівні
“Шістки” знімають чудово тут Apple на висоті. Нове покоління отримає ще досконаліші камери. Фронтальні будуть 5-мегапіксельними, основні – 14-мегапіксельними.
Хоча, за деякими даними, версія Pro отримає 8-мегапіксельну фронтальну і 16-мегапіксельну основну камеру.
Втім, про якість знімків можна буде судити лише після появи “живих” пристроїв.
7. Ціни ті самі
Ніщо не свідчить про те, що Apple збирається знижувати ціни на нове покоління iPhone.
Отже, це знову будуть найдорожчі флагмани на ринку, по суті, конкуренти лише топовим моделям Samsung в ціновому діапазоні “від 20 тис. грн”.
Конкуренція обіцяє бути серйозною, з огляду на великий успіх серії S7 від Samsung, а також вражаючі характеристики майбутнього Note 7.
Втім, у Apple є велика армія лояльних користувачів, які в будь-якому випадку прихильно приймуть “сімку”.
Олексій Бондарев
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас