Найбільший комерційний банк скоротив чистий прибуток в II кварталі на 98% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший комерційний банк скоротив чистий прибуток в II кварталі на 98%

Фондовий ринок
1373
Deutsche Bank AG, найбільший комерційний банк Німеччини, скоротив чистий прибуток у другому кварталі 2016 року на 98% в зв’язку з погіршенням доходів від торгових операцій та інвестицій, а також в інших ключових сферах діяльності.
Як повідомляється в прес-релізі банку, чистий прибуток в квітні – червні впав до 20 млн євро порівняно з 818 млн євро за той же період попереднього року.
Виручка Deutsche Bank в минулому кварталі зменшилася на 20% – до 7,4 млрд євро.
Головний виконавчий директор банку Джон Краян заявив, що Deutsche Bank досяг прогресу в реалізації багаторічного плану реорганізації операцій. Він попередив, однак, що за збереження слабких ринкових умов банку “доведеться поставити більш амбітні цілі в плані часових орієнтирів та інтенсивності реструктуризації”.
Deutsche Bank скорочує витрати і намагається привести показники капіталу у відповідність до нових, жорсткіших, регулятивних вимог.
При цьому низькі процентні ставки світових центробанків, а також економічна невизначеність, пов’язана з рішенням Великобританії про вихід з Євросоюзу (Brexit), чинять негативний тиск на показники банку.
Виручка від операцій з валютами й інструментами з фіксованою прибутковістю в минулому кварталі впала на 19%, до 1,82 млрд євро.
Виручка від торгівлі акціями зменшилася на 31% – до 720 млн євро. Підрозділ, що відповідає за обслуговування корпоративних клієнтів та інвестиційний банкінг, скоротив виручку в квітні – червні на 12% – до 1,89 млрд євро.
Показник достатності звичайного капіталу першого рівня (Tier 1) трохи поліпшився порівняно з першим кварталом і на 30 червня склав 10,8%, наголошується в повідомленні банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас